lørdag 26. juli 2008

Nøstebarnteppe


Endelig er jeg ferdig med nøstebarnteppe. Tror nok at dette kommer til å bli mye brukt fremover. Jeg fikk et tips med å gå ned i pinnestørrelse, fordi små barn lett kunne tvinne fast fingrene sine hvis man brukte pinne 6mm. Derfor la jeg opp litt flere masker (170) og brukte 4,5 mm. Jeg har brukt 200 gram garn og fikk et teppe som måler 95*95 cm. Kanten rundt er heklet i samme garn, men med mørke brunt.

Oppskrift: Teppe fra "Nøstebarnboka"
Garn: Askeladden merinogarn (200gr)
Pinne: 4,5 mm

Jeg må jo nesten vise fram bildet fra mitt nye skattekammer. Den store "Knappefangsten". Jeg har arvet veldig mange strikkepinner og heklenåler, men det beste var et skriv med knapper. Skulle være nok å velge i :)

mandag 21. juli 2008

Feriestrikk

Ups plutselig hadde det gått noen uker siden sist. Selv om det er ferietid, så har jeg da fått produsert litt. Av en eller annen grunn er alle bildene denne gangen i lilla. Det er veldig sjelden jeg strikker noe i lilla, men fint med en forandring. På Raverly fant jeg oppskriften på en liten sommerkjole som var strikket i bomull. Denne er veldig rask å strikke, men jeg har ikke sett hvordan den sitter på. I alle fall er den sendt i posten i bursdagsgave til ei jente på 2 år.


Garn: Paris
Størrelse: 2-3 år
Oppskrift: Purple summer dress


Julisokkene ble jeg ferdig med før vi dro på ferie. Det er noen søte babysokker. Vi skulle på besøk til noen som har ei lita jente, så da ble det nye sokker og ei lue. Jeg har gjort noen forandringer på sokkene. Tåfellinga er annerledes og hullmønsteret er ikke på sidene, men i front og i bak.Garn: Lanett babyull
Størrelse: 2-4 mnd
Oppskrift: "Better than booties - baby socks" fra Interweave Knits, Summer 2005

Så over til noe jeg egentlig ikke kan. Av en eller annen grunn har aldri jeg og symaskinen vært så gode venner. Jeg leste et sted at man kunne sy myke og deilige vaskekluter fra et sengelaken. En glimrende idè, ettersom jeg ikke har funnet noen gode vaskekluter til junior.

1. Man tar et sengelaken (helst flanell). Jeg hadde et laken i 100% bomull med stretch for å gjøre det enda mer kompilsert...2. Man klipper og klipper og bretter stoffet dobbelt.

3. Etter noen stygge ord og en regnfull søndag, så har man nye vaskekluter. I alt ble det 10 stykker (10*15cm). Kunne godt ha vært litt større, men det får bli en annen gang.