søndag 21. oktober 2012

Alt kan kjøpes..

Ja, til og med noen bilder for en bit sjokolade. Det er ikke akkurat så kult å stå modell, men i dag fikk vi jammen tatt noen bilder. Først ut er vesten Spire
Denne er strikket i sterk og diverse rester i grønt og hvitt.Neste prosjekt er en robot lue.
Det er et morsomt mønster å strikke, men jeg likte ikke avfellinga og den har en tendens til å rulle. Uansett så ble den varm og god og junior er ikke så nøye på avfelling og sånn.Oppskrift: Robot hat
Garn: Drops Merino extra fine
Pinne: 4 mm

lørdag 13. oktober 2012

Klargjøring til vintersesongen

Plutselig ble det kaldt ute og da var det både mangler i ullverdenen til små og store, så her er det bare å henge i. Lillesøster har i alle fall fått seg nytt skjerf og nye sokker til bruk i vogna.


Inspirasjon til skjerfet er hentet fra boka "Myk Start", men jeg har laget spiss på endene, ettersom det passer best til jente. I tillegg har jeg satt på noen søte tekstilknapper fra Panduro. Garnet er Mitu fra Rauma.


Det er veldig vanskelig å finne sokker som sitter godt på foten, men disse flettesokkene fra Drops sitter faktisk uten snor, men snor er nok å foretrekke uansett.

Størrelse: 6/9 mnd
Garn: Mitu
Pinne: 3 mm

Her er storebror i farta med sin nye vimpelgenser. Kun bilder i farta som er mulig å få til :)


Heldigvis er det sol og høst ute ennå, så da er det bare å strikke videre på ullkolleksjonen til både store og små. Storebror vil ha ny blå lue og jeg kunne også ha trengt ny lue...


fredag 12. oktober 2012

Vimpler i Italia

Vi har vært på ferie i Italia og der ble tid til noe strikking, mange nye opplevelser, god mat og deilig sommervarme. Jeg fikk strikket en del mens vi kjørte bil for å besøke mange fine steder som resulterte i en ny barnehagegenser til junior.Genseren er strikket i størrelse 6 år (junior er 4) og den var ikke så mye for stor. Mønsteret er Pickles sitt vimpelsett og ja det skal også strikkes en ullbukse til. Den ernstrikket i dobbel tynn alpakka og er passe tykk og lett.Jeg måtte avslutte med en litt lysere gråfarge på slutten av mønsteret, men det går nok bra i barnehagen. Dette er vel det plagget som blir brukt mest, ettersom det er på hver dag under utedressen. Virkelig verdt alle timene med litt kjedelig ensfarget glattstrikk.

Vi var også innom et marked på øya Elba og jammen hadde de garn der også. Gigantiske nøster og det ene rosa ble med hjem.
Vi fikk også med oss det skjeve tårnet, men ellers var ikke Pisa så mye å skryte av. De små fjellandsbyene som Suvereto, Campligia Marettima og Massa Marettima har mye mer sjarm.