søndag 10. januar 2010

Årets alongerI år har jeg meldt meg på to alonger. Den ene er "Sokker 2010" på Ravelry og den andre er "Strikk til barn 1-10 år" på Hobbyboden. Det vil si at jeg skal strikke et par sokker og et barneplagg hver måned. Jeg tenker at det er greit å begynne og samle opp litt julegvaver allerede. I tillegg trenger alltids junior noe og med diverse bursdager, så er det alltid rom for sokker og barneplagg.Årets første sokker i sokkealongen er Mysteri Slippers. Disse passer akkurat til meg (str 37), men kan nok strikkes med en halv pinnestørrelse større (4,5 mm). Jeg har brukt et garn som sikkert har gått ut for mange år siden. Jeg fant en pose med Triplex hos mine foreldre og dette garnet passet fint til disse.


Oppskrift: Mysteri Slippers (gratis oppskrift)
Garn: Triplex
Pinne:4 mm
Størrelse: 37I romjula og etter jul har jeg prøvd å gjøre ferdig litt av det som er i strikkekurven. Dette er tredje året jeg er med i sokkealongen og under er sokkeparet som skulle være ferdig høsten 2008. Av ulike grunner, sånn som at junior kom til verden, så ble det aldri mer enn en sokk. Men etter ca 1,5 år så ble nå endelig sokk nummer to ferdig. Disse skal nå få godgjøre seg litt i gaveeska.


Oppskrift:Dancing Lady (gratis oppskrift)
Garn: Viking Eddagarn
Pinne: 2,5 mm
Størrelse: 37

fredag 1. januar 2010

Årskavalkade

GODT NYTT ÅR ALLE SAMMEN!


Da skriver vi 2010 og jeg ser jo at det har vært mindre strikking i 2009 enn året før, men det er ikke fordi jeg har gått lei strikking, men heller at alle de daglige gjøremål tar mer og mer tid. Jeg har ikke så store planer for 2010, men jeg har meldt meg på en sokkealong (strikker 1 par sokker hver måned).

Det er to ting jeg (eller junior) har brukt mye og det er selbuvottene (øverst til venstre) og den blå bestefarstrøya med toget på. Oppskriften på denne er hentet fra nøstebarnboka. Den er lett å få på, god passform og ikke for tykk. I tillegg ble OL-genseren til fetter T også veldig fin, så den må jeg nok lage en til av.

Jeg har også laget en liste til meg selv over hva jeg har tenkt å lage fremover:

  • OL-genser til junior
  • Jakke fra Sandnes
  • Barselgave
  • Bursdagsgave til T og A
  • Gjøre ferdig påbegynte prosjekter
  • 1 par sokker hver måned (sokkealongen)

Det lover videre aktivitet og bilder i bloggen :)