søndag 11. oktober 2009

Det snør det snør..Ja det er faktisk det det gjør denne søndagen. Vi tilbringer helga med flott utsikt mot Gaustadtoppen. I går var vi ute på tur, men i dag har vi slappet av inne. Jeg har fått strikket ferdig septembersokkene og er godt i gang med oktobersokkene. Disse sokkeparene skal jeg ha selv, men det er vel snart på tide å begynne med julegaveproduksjonen også.
Sokkene er raske å strikke og er varme og gode, men de hadde vært finere i ensfarget garn. Men man kan jo faktisk se at det er et skum eller bølgemønster.
Pattern: ToneM havskumsokker (free Ravelry pattern)
Yarn: Fagstrikk
Needles: 3.5 mm
Size: 37

søndag 4. oktober 2009

Finlandshette

Det begynner å bli skikkelig kaldt på Østlandet også. Det er vanskelig å finne luer som sitter på poden, så jeg bestemte meg for å strikke ei finlandshette til ham fra Nøstebarnboka. Jeg måtte ta opp fellinga en gang, for å strikke vrangborden 1 cm lenger rundt ansiktet. I tillegg er den strikket i størrelse 2 år og er bare akkurat passe til 1 år. Enten er oppskriften litt liten i størrelse eller så har poden ganske stort hode eller så strikker jeg plutselig litt stramt...Pattern: Finlandshette fra Nøstebarn
Yarn: Rauma babyull
Needles: 2,5 mm
Size: 2 years ( small size)

Den 18. og 19. oktober er det baby og barn messe på Exporama Hellerudsletta. I den forbindelse så lodder Foreldremanualen ut gratis billetter. Foreldremanualen er en veldig interessant blogg å lese for de som har små barn. Mange gode idèer til blant annet oppussing/interiør på barnerommet.