lørdag 23. mai 2009

Sokker i Big Fabel



Jeg skrev i forrige innlegg at aprilsokkene var nesten ferdige og her er de. Alt som skulle til var en fredagskveld uten noe særlig på TV, så var de i boks. Disse er gode og varme og er til mannen i huset (som aldri får noe!!).

Disse er strikket etter et mønster fra Drops, men jeg strikket skaftet litt lenger og strikket den tradisjonelle ribben med to rette og to vrange.


Pattern: 111-30 Short socks in 2 threads ”Fabel” with rib on upper foot. (free pattern)
Yarn: Big Fabel (150 g)
Needles: 4 mm
Size: 43

fredag 22. mai 2009

Hubby House Socks

Jeg henger litt etter i både den ene og andre alongen, men her er i alle fall maisokkene i sokkelaongen. (Aprilsokkene er nesten ferdige også!). Jeg har ryddet en del i garnet i det siste og det har en tendens til å hope seg opp med mye forskjellig. Her har jeg fått brukt litt av hvert. Sokkene er strikket i Rowan pure wool, men helene er strikket i en rest smart og det brune er er rest alpakka.

Resultatet ble jo ganske spreke sokker som blir en bursdagspresang.

Pattern: Hubby House Socks (free pattern)
Yarn: Rowan pure wool (dark green), Smart (light green) and little alpaca (brown)
Needles: 3 mm
Size: 39

torsdag 21. mai 2009

KRISE!!!!

Vi har fått ny vaskemaskin og jeg hadde lyst til å prøve ut hvordan tørka virker. Det er jo helt briliant at man kan putte inn klærne i maskinen og bare ta de ut igjen og putte de i skapet. Problemet er at det ikke er alle klær som skal i tørka....



Å så bunadsvesten til poden da!!! Dette var ikke bra!! Stoffet i vesten er like fint, men det er de påsydde båndene som har krympet og blitt tovet. Jeg har en idè om at jeg kan sprette opp båndene og sy på nye, ettersom planen var å bruke den til neste år også. Og jeg bare sier det...moren min har spart på denne i 30 år, så dette er vel ingenting man ringer hjem om!

lørdag 16. mai 2009

17. Mai-antrekket er i boks!

Vi skriver 16. mai og bunaden til poden henger ferdig til bruk. Første 17. mai med "ny" bunad. Nikkersen og strømpene er nye for året og er strikket i sisu.









Bunadskjorta og vesten er nesten 30 år gammelt. Skjorta er bare vasket og stryket, mens vesten er sydd litt om og fått nye knapper. Det er vel det som populært kalles redesign. Og her kommer bildet av hele festantrekket:


Vi må få tatt noen bilder i morgen med innhold!
Da vil jeg ønske alle sammen en strålende 17. mai!

søndag 10. mai 2009

Hva skjer a??

Ja det lurer jeg på også. En hel måned er gått siden forrige blogginnlegg. Og hva er skjedd siden sist?? Jo jeg har fått ny jobb, etter og brukt noen dager på intervju og masse tankevirksomhet. Poden har fått tilbud om barnehageplass, etter at vi har sendt mail i hytt og pine. Så den siste måneden har tida gått med til å få høstens brikker på plass, men utrolig deilig at ting har ordnet seg.

Selv om tida ikke helt strekker til om dagen, så har jeg fått strikket noe også. I påskeferien fikk jeg laget ferdig en ullbukse til poden. Den kan jeg virkelig anbefale. Den er bare så myk og deilig og med en fantastisk passform. Den er i tillegg rask å strikke med dobbel alpakka. Jeg har strikket den ganske lang, så forhåpentligvis passer den til høsten også.


Pattern: b 14-29 from Drops (free)
Yarn: Tynn Alpakka
Needles: 4 mm
Size: 12-18 months

I går fikk jeg endelig sendt avgårde ei Fana-kofte som jeg har strikket på bestilling. Dette er en av de oppskriftene jeg har blitt veldig glad i fra Nøstebarn, men bruker babyull i stedet for Nøstebarn sitt garn. Da er det bare å håpe at mottaker blir fornøyd :)


Pattern: Fana cardigan fra Nøstebarn
Yarn: Dale Babyull
Needles: 2,5 and 3mm
Size: 2 years

Da er det 1 uke til 17. mai og poden skal jo selvfølgelig få hjemmestrikket bunad, så da blir det nok ikke så lenge til neste oppdatering! Forresten så er nikkersen nesten ferdig og det mangler ei strømpe...